Utställ-
ning

Jag har haft min första utställning. På Kastellgatan i Linné i Göteborg. Ett projekt som har tagit några månader i förberedelse men som varit fullt av lust från första början. Kanske har det varit en slags bearbetning av fyra månader som gjort så stort intryck. Som berört mig på så många plan och som jag gör allt för att hålla levande i mig och runt mig.

När Mr Shipping, som vi kallade honom, mannen som skulle skeppa hem all min keramik sa till mig; ”Maybe you have to pay tax in your country. You know, this is Made in Japan”, så tänkte jag: Det blir ett bra namn på en utställning. Så började tankarna växa fram. På att göra nånting av alla intryck. Att ställa ut bruksföremålen kring temat ”det dukade bordet” Och att visa några av bilderna i större format.

Lokalen på Kastellgatan 13 blev ett ljuvligt val för att bygga det ”japanska rummet”. Bord målades i mörk grå äggoljetempera, kuddar av japanska tyger syddes till de djupa fönsternischerna, en noren (japansk tygstycke) sattes vid ingången och lamporna från antikmarknaden i Kyoto ramade tillslut in det 4 meter långa dukade bordet med keramiken.

Ett projekt påbörjades där jag och min mamma sydde förkläden i tre olika modeller som skulle komplettera keramiken och som blev en blandning av japanska och svenska intryck.

Så blev det tillslut torsdagen den 10 november och det japanska rummet fick fyllas med folk. Vänner och bekanta, nya och gamla kollegor, stipendiestiftelsens ordförande och några som ramlade in från gatan. Det blev ett avslut och ett avstamp på samma gång. Det blev en kväll och en helg med många fina möten som gav mersmak för att fortsätta dreja, experimentera, utforska och utveckla.

Tack alla ni som kom och ni som hjälpte till. Med entusiasm, glädje och uppmuntran. Ni är ovärderliga, allihop!