Marra-
kech

Att komma till Marrakech är som att kliva rakt in i ”Tusen och en natt”. De rosa fasaderna. De gamla, vackra dörrarna bakom vilka det döljer sig fantastiska riad, restauranger eller hamam. Det är lätt att gå vilse i den gamla medinan som är som en labyrint av små gränder, butiker och ljuvliga matställen. Men har man tid och tålamod så är det en fröjd att förhandla med försäljare, stanna och dricka lite myntate eller slinka in på ett hamam och bli rejält omhändertagen av en ”tvagerska”.

Det finns så många vackra platser att besöka i liten omkrets kring Marrakech. Som t e x Scarabeo camp, ett boende i beduintält i öknen som fullständigt får en att gå ner i varv. Öknen, tystnaden, den stjärnklara himlen, natten i tältet med en kamin sprakandes vid sidan, alla timmar utan att någonting händer som ändå känns fullt tillräckliga av att bara sitta och titta på den kulissliknande vyn med Atlasbergen framför sig.

Eller Beldi Country Club, som blev ett dagsstopp med avkopplande bad i deras pooler, ljuvlig lunch och en enastående, vacker och inspirerande miljö som får en att bara vilja stanna tiden.

Ljuvliga Marrakech, en rosa omfamning av myller, dofter och sorl. Vi kommer gärna snart tillbaka!